De Olympische Spelen zijn anders dan alle andere sportcompetities ter wereld. Gedurende 16 dagen strijden meer dan 300 evenementen die 35 sporten vertegenwoordigen en elk land ter wereld om hun gewaardeerde medailles mee naar huis te nemen, en ik kijk ernaar uit om de Olympische Zomerspelen elke 4 jaar te zien sinds ik me kan herinneren. Maar er ontbrak altijd iets. Een van de meest populaire sporten in de Verenigde Staten en een top 10-sport over de hele wereld, het lijkt erop dat tackel en vlagvoetbal tegen 2024 Olympische sporten zouden kunnen zijn, maar er blijven nog obstakels bestaan ​​om dat te realiseren. Eerst zullen we enkele redenen bespreken waarom de weg om American Football mee te laten doen aan de Olympische Spelen geen gemakkelijke reis is geweest, gevolgd door waarom wij geloven dat vlagvoetbal de logische oplossing en keuze is als toekomstige Olympische sport.

WAAROM IS DE AMERIKAANSE VOETBAL AL ​​GEEN OLYMPISCHE SPORT?
Volgens een artikel van NFL.com lijken de grootste logistieke problemen waarmee de sport van American Football wordt geconfronteerd bij de Olympische Spelen sterk op die van Rugby. Met het grote aantal deelnemers in elk team, de “gendergelijkheid” -formaten waar zowel mannen als vrouwen aan elke sport deelnemen, en het gecomprimeerde schema van 3 weken dat moeilijk zou zijn met een meer fysiek spel zoals voetbal en rugby. Bovendien is voor American Football de drempel om binnen te komen hoog vanwege de kosten om alle spelers uit te rusten met pads en uitrusting, en daarom is het ook traag om in veel andere landen te adopteren, vooral van de armere variëteit.

Dit alles wetende, is het moeilijk te zien hoe beide sporten geschikt zouden zijn voor de Olympische Zomerspelen. Rugby lijkt veel op voetbal omdat er heel weinig nodig is om de sport te spelen in termen van uitrusting en oefenen op het basisniveau, en heeft een veel grotere internationale aanhang. Dit heeft er onder meer toe geleid dat Rugby vanaf 2016 is goedgekeurd voor de Olympische Spelen door de traditionele stijl te veranderen in een minder traditioneel “zevens” -formaat dat sneller wordt afgelegd met minder mensen, wat zou kunnen helpen om een ​​soortgelijk pad voor American Football te banen, of vlag voetbal meer specifiek.