Reizen is leuk om te doen. Als je een echte reiziger bent of je gaat graag op vakantie, is het goed om te weten waarvoor je verzekerd bent. Als je vaker op reis gaat, overweeg je misschien om een doorlopende reisverzekering te nemen. Maar wat valt er precies onder de dekking van een doorlopende reisverzekering? Dat lees je in dit artikel. 

Wat is verzekerd met een doorlopende reisverzekering? 

Een doorlopende reisverzekering biedt dekking in geval van onverwachte gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens je reis. Het gaat hierbij om gevallen zoals verlies van bagage, ziek worden tijdens de reis of problemen met vervangend vervoer. Hieronder lees je wat er in de meeste gevallen gedekt wordt.

Hulp in noodsituaties

Als je tijdens je reis in een noodsituatie terechtkomt, staat je doorlopende reisverzekering klaar om je te helpen. Denk aan een doktersbezoek tot aan een ziekenhuisopname, waarbij je verzekerd bent van de beste zorg.

Vervoer naar het ziekenhuis

Als je terechtkomt in een noodsituatie en vervoer naar het ziekenhuis nodig hebt, zorgt je doorlopende reisverzekering hiervoor. Het is fijn om te weten dat je in geval van nood kan terugvallen op de verzekering.

Terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig

Stel je voor dat je je op een verre bestemming bent en je een ernstig medisch probleem hebt. Je doorlopende reisverzekering zorgt in zo'n situatie voor de terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig. Zo ben je snel en veilig terug op Nederlandse bodem.

Vervroegde terugkeer naar huis vanwege ziekte of overlijden

Het kan zo zijn dat je door een ernstige ziekte of overlijden van een familielid je reis wil onderbreken. Gelukkig keer je met een doorlopende reisverzekering vervroegd terug naar huis.

Extra reis- en verblijfskosten bij vertraging

Reisvertragingen komen soms voor en soms ben je daardoor genoodzaakt om extra kosten te maken, zoals extra verblijfskosten. Met een doorlopende reisverzekering kun je deze kosten declareren.

Vervangende chauffeur voor de terugreis

Ben je tijdens je reis niet meer in staat om terug te rijden? Dan zorgt je doorlopende reisverzekering voor een vervangende chauffeur voor de terugreis.

Vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan je spullen

Mocht er tijdens je reis ernstige schade zijn ontstaan aan je spullen, dan regelt je doorlopende reisverzekering voor vervoer naar Nederland.

Wat is niet verzekerd?

Het is ook handig om te weten wat er niet onder de dekking van een doorlopende reisverzekering valt. Schade ontstaan door fraude, schade expres veroorzaakt en schade die je kon verwachten toen je de verzekering afsloot worden bijvoorbeeld niet vergoed. 

Ook schade ontstaan tijdens een reis voor een medische behandeling of op een vaste stand- of seizoensplaats in Nederland vallen vaak niet onder de dekking van de doorlopende reisverzekering.

Reisverzekering op maat

Bedenk dat niet iedere reis hetzelfde is en dat de reisverzekering verschilt afhankelijk van de situatie. Neem daarom altijd de tijd om verschillende verzekeraars en verzekeringsmogelijkheden te vergelijken om zo te zorgen voor een reisverzekering op maat die past bij je reis en jouw behoeften.